Vi hyr ut pensionärer

Det viktigaste för oss är att vårt samarbete fungerar smidigt och du är nöjd med vårt arbete. Vi har satt ihop några punkter som gör det tydligt vad du kan förvänta dig av oss och vad vi förväntar oss av dig eller ditt företag. Det är vårt kontrakt, som vi vill att du läser noggrant och signerar innan vi påbörjar arbetet.

Vi hyr ut pensionärer

Vi är alltså inget entreprenadföretag. Ni hyr en pensionär av oss. Vid behov hyrs eventuellt maskiner och byggställningar. Våra pensionärer följer arbetsskyddslagen och gällande byggnormer. Dessa kan du läsa mer om på Boverkets webbsida.

Ett tydligt uppdrag är viktigt för oss. Det gör att vi kan hitta rätt person till uppdraget. Fundera över vad du behöver ha hjälp med. Ju mer vi vet, desto bättre.

Vår distriktschef skriver en arbetsorder med uppdraget, som utvald pensionär får som underlag. Om uppdraget omfattar mer än 40 timmar, skriver vi en orderbekräftelse som skrivs under av både dig och oss innan arbetet startar. Ändringar i uppdraget under arbetets gång dokumenteras också och skrivs under av båda parter. Det gör vi för din skull, för att konsumentlagen ska gälla.

Utnyttja RUT och ROT-avdraget rätt

Är du berättigad att göra avdrag för RUT eller ROT? Det kan du läsa mer om här. För att vi ska kunna göra rätt avdrag på fakturan behöver vi veta hur mycket du har kvar att nyttja. För kolonistugor gäller speciella regler och därför behöver vi få fastighetsbeteckning, samt kopia av köpeavtal och försäkringsbrev.

Timmarna bestämmer kostnaden

Våra pensionärer har med sig ett tidrapporteringsblock som han eller hon fyller i vid varje tillfälle. Det fungerar som underlag för faktureringen, så det är viktigt att du som kund godkänner antalet timmar varje gång. Tillkommer gör endast reseersättning på 32 kronor per mil från pensionärens hem till arbetsplatsen och tillbaka. Tillägg för:

  • Transport av material: 21 kronor extra per mil (totalt 53 kronor per mil)
  • Vid användande av släpvagn:43 kronor extra per mil (totalt 75 kronor per mil)
Vi är försäkrade

All vår personal är försäkrad, liksom det arbete vi utför. Om du har frågor eller funderingar kring det arbete som utförts, vill vi naturligtvis att du genast pratar med den pensionär som varit hos dig, eller kontaktar distriktschefen eller huvudkontoret, så löser vi eventuella fel omgående.

Rätt att avbryta samarbetet

Som kund har du rätt att avbryta samarbetet när du vill. Vi vill gärna veta anledningen, men det är bara för att kunna bli bättre, aldrig för att ifrågasätta. Våra pensionärer har också rätt att avbryta samarbetet och kommer på samma sätt att vara mycket tydliga med orsaken till beslutet.

Fakturering

Fakturavillkoren kan variera, men de står alltid i din orderbekräftelse. Där står också om delbesiktningar av arbetet kommer att ske.

  • I de fall då vi köper material eller hyr maskiner, fakturerar vi löpande när vi får kostnaden till oss. Eventuella extrakostnader från leverantören läggs då på fakturan från oss. Det kan vara fakturaavgifter, försäkringar och kostnader för extramaterial såsom skarvsladd, kapskivor etc.
  • Alla fakturor har tio dagars betalningsvillkor.

 

Ladda ner information som pdf »

Hyr en pensionär i Gävleborg AB
Strömsbrovägen 33
803 09 Gävle
Tel: 0771-899 000

mail@hyrenpensionar.net

Org. nr: 556758-9451

Tjänster
Privat
Företag
Allmän information
Anlita Hyr en pensionär

Om oss
Om Hyr en pensionär
Nyheter
Rutavdrag
Rotavdrag
Kontakt
Jobba hos oss

Alla rättigheter reserverade Hyr en pensionär i Gävleborg AB © 2022
Information om Cookies | Sidkarta | Producerad av Precis Reklam i Yodo - Gör en egen hemsida till företag och föreningar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK