Historia

Folke Rahm var entreprenören och byggnadsingenjören från Bollnäs som inte kunde finna sig till rätta i rollen som ledig pensionär. Han hade fortfarande mycket kvar att ge och ville fortsätta bidra till det samhälle han varit med att bygga upp. Dessutom var han en social man som ville träffa folk.

Entreprenör som han var, startade han därför företaget Hyr en Pensionär 2006 och var inte förvånad över hur många pigga och arbetssugna pensionärer han kunde knyta till sig på kort tid. Två år senare hade han 260 personer i sitt register och bestämde sig för att starta en filial i Gävle.

Det var många som var som han – friska och arbetsföra pensionärer med ett långt arbetsliv i ryggen och oerhört mycket erfarenhet och kunskap. Att gå från ett aktivt arbetsliv till lediga, ibland ensamma dagar när de fyller 65 år passar långt ifrån alla. Folke ville använda kraften, yrkesstoltheten och den kompetens som dessa pensionärer kunde erbjuda. Det var grunden till Hyr en pensionär.

Behovet av tjänsterna visade sig också vara stort. Det finns många mindre jobb som andra hantverkare inte anser vara mödan värt. Det var precis den luckan Folke Rahm ville fylla med sitt företag. Pensionärer som behöver hjälp att skotta sin uppfart eller måla ett staket, stressade småbarnsföräldrar som behöver hjälp med läxläsning eller tvätt av bilen.

Sedan Hyr en pensionär startade 2006 har många liknande företag startat i hela landet; alla med samma Folke Rahm-anda: Att använda den kompetens, yrkesstolthet och engagemang som pensionärerna visar, till att hjälpa människor med saker som underlättar deras liv. Dessa företag finns idag samlade i ett nätverk som går under namnet Seniorkraft i Sverige.

Hyr en pensionär i Gävleborg AB
Strömsbrovägen 33
803 09 Gävle
Tel: 0771-899 000

mail@hyrenpensionar.net

Org. nr: 556758-9451

Tjänster
Privat
Företag
Allmän information
Anlita Hyr en pensionär

Om oss
Om Hyr en pensionär
Nyheter
Rutavdrag
Rotavdrag
Kontakt
Jobba hos oss

Alla rättigheter reserverade Hyr en pensionär i Gävleborg AB © 2022
Information om Cookies | Sidkarta | Producerad av Precis Reklam i Yodo - Gör en egen hemsida till företag och föreningar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK